top of page

Gelukkige werknemers zijn productiever

Als je goedt in je vel zit, presteert je beter. Met een goed gemoed. Je komt sneller tot creatieve oplossingen, heeft leukere gesprekken met klanten en medewerkers Een positieve spiraal.





En het klopt ook fysiek: stress, angst en andere negatieve emoties leiden tot een beperking van het probleemoplossend vermogen en het kost veel energie, die niet kan worden besteed aan productieve bezigheden.

Vraag voor vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor het aanbod voor meer geluk op het werk.


Als ik harder werk, word ik succesvol. Als ik succesvoller ben, dán ben ik gelukkiger. Daarop berusten onze managementstijlen, de manier waarop we ons gedrag motiveren.

Maar het is wetenschappelijk incorrect en achterstevoren om twee redenen. Ten eerste verander je constant de definitie van wat succes voor je betekent. Als je een hoog cijfer haalt, een 8, wil je de volgende keer een 9 halen. Je bent niet meer tevreden met een 8. Als geluk zich koppelt aan je resultaat kom je er nooit omdat bij het behalen er direct een hogere lat is. We denken dat we succesvol moeten zijn en dán zijn we gelukkig.

Maar het probleem is dat onze breinen andersom werken. Als je iemands positiviteits-niveau in het heden verhoogt, ervaart hun brein wat we noemen: een geluksvoorsprong (“the happines advatage” Shawn Anchor). Een positief ingesteld brein presteert namelijk beduidend beter dan een negatief, neutraal of gestresst brein. Je intelligentie stijgt, je creativiteit en je energiepeil stijgen. Volgens een bekende studie uit Harvad zie je dat ieder zakelijk resultaat vooruitgaat; Je positieve brein is 31% productiever dan wanneer negatief, neutraal of gestesst. Je bent 37% beter in het verkopen. Artsen zijn 19% sneller, accurater in het stellen van de juiste diagnose als ze positief zijn. Dat betekent dat we de formule kunnen omdraaien. Als we positief kunnen worden in het heden, werken onze breinen succesvoller omdat we harder, sneller en intelligenter kunnen werken.

bottom of page