top of page
20180421-Sportcity-JoniIsraeli-008-7906.jpg

onze missie

zoveel mogelijk mensen helpen mentaal fit te worden, wereldwijd

Een overweldigende stroom wetenschappelijk bewijs laat zien dat mentale training hét recept is voor een zinvoller en plezieriger leven en een betere wereld.

In theorie zijn velen het er wel over eens dat een zinvol, gelukkig leven het streven is, maar leven ze er niet naar. Mindgym biedt je handvatten om dit wel te doen.

 

Mindgym is een methode om op alle momenten van je leven - de saaie, de moeilijke en de gelukkige - in een gezonde mentale conditie te blijven.

20180421_Sportcity-JoniIsraeli_009-7914.jpg

Met een scherpe geest weet je waar je invloed op hebt en wat je dient te accepteren. Je leert niet vrij te zijn ván bepaalde (innerlijke) ervaringen, maar vrijheid te ontdekken ín de ervaring die je hebt.

 

Zo weet je je innerlijke rust te behouden, ook als je je verdrietig of boos voelt, of als dingen niet lopen zoals je wilt. Je leert je gedrag te behouden of te veranderen, zodat je leven in lijn komt met wat jij werkelijk belangrijk vindt.

Over tien jaar is aan mindgym doen hopelijk net zo normaal als je tanden poetsen.
20180421_Sportcity-JoniIsraeli_006-5451.jpg

We kunnen de wereld niet altijd naar onze hand kunnen zetten. Wouter de Jong heeft Mindgym geschreven vanuit de overtuiging dat we wél de mogelijkheid hebben om anders tegen de wereld aan te kijken. En als we in ons bewustzijn meer helderheid en scherpte aanbrengen, kunnen we – paradoxaal genoeg – de wereld meer naar onze hand zetten. Zo zorgt een heldere, tevreden geest er juist niet voor dat je enkel nog in een hangmat wilt liggen. Die resulteert erin dat we meer met de ander bezig zijn dan met onszelf. We zijn hulpvaardiger en liefdevoller als we goed in ons vel (geest) zitten. We geven meer geld uit aan anderen, doen meer vrijwilligerswerk, delen eerlijker en helpen sneller dan ongelukkige mensen. Kortom, een betere wereld begint in je hoofd.

"hoe houd je jezelf mentaal fit? meestal vragen we ons dat pas af als het misgaat. maar je bezoekt toch ook niet de sportschool als je al een spier hebt verrekt?"

WOUTER DE JONG,

SPREKER EN TRAINER

ingezoomd stef nagel.jpeg
bottom of page