top of page

Wouter de Jong

Wouter de Jong is veelgevraagd spreker, trainer en auteur. Hij studeerde af in Nederlands recht, aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere in GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot mind expert, waaronder mindfulnesstrainer aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

ingezoomd stef nagel.jpeg

Mindgym: Sportschool voor je geest

In 2018 verscheen zijn eerste boek, Mindgym: Sportschool voor je geest, dat gelijk in de bestsellerlijst terecht kwam. In 2019 verscheen Mindgym: Work-outs, en in 2021 kwam de Mindgym Journal uit. Inmiddels trainen al meer dan 100.000 mensen met zijn bestsellers. De boeken van Wouter zijn wereldwijd in al meer dan 7 landen vertaald, en is onder andere in het Engels, Spaans en Italiaans te lezen.

P1100189-2.jpg
Ontwerp zonder titel (7).png

Mindgym voor kids: Superkrachten voor je hoofd


In 2019 verscheen Wouters eerste kinderboek Superkrachten voor je hoofd, dat gelijk het bestverkochte kinderboek van het jaar werd. Het daaropvolgende jaar verscheen er een speciale editie van het boek samen met de populaire YouTuber Dylan Haegens. In 2021 deed de Stichting Kinderpostzegels het boek cadeau aan alle deelnemende scholen. Al 6.000 basisscholen gebruiken nu het boek voor hun lessen, en doen ook mee aan een Superkrachten Klassenchallenge: een methode om op een leuke, ongedwongen manier het gesprek in een klas op gang te brengen. Sinds 2022 is er ook het succesvolle Superkrachten: de Game. Momenteel een Superkrachten-film in de maak (geschreven door Marit Haegens-Brugman en Wouter), die in 2024 in de bioscopen wordt verwacht. 

SchoolofLife_LL18_Knelis_hires-9199.jpg
SchoolofLife_LL18_Knelis_hires-9211.jpg
SchoolofLife_LL18_Knelis_hires-9216.jpg
SchoolofLife_LL18_Knelis_hires-9199.jpg

Keynotes

Wouter geeft ook veel keynotes, webinars en workshops, en toert geregeld door Nederland met zijn Mindgym Theatercollege. De hoofdthema’s van de keynotes en workshops zijn het vergroten van persoonlijk leiderschap, mentale fitheid en weerbaarheid.

DNEYE-73_FKK_drukwerk.jpg
DNEYE-67_FKK_drukwerk.jpg

Missie & Motto


Wouters missie met Mindgym is om mentaal sporten net zo normaal te maken als dagelijks je tanden poetsen, zodat mensen met meer plezier, autonomie en effectiviteit kunnen werken en leven.

 

Zijn motto: ‘Het allerbelangrijkste is niet te vergeten wat het allerbelangrijkste is.’

bottom of page