top of page
2 33ds.png

Beloon jezelf
(voor het journalen)

Weet je even niet welke beloning je jezelf moet gunnen?

Deze inspiratielijst met 21 ideeën helpt je verder!

 1. Koop een cadeautje voor een goede vriend.

 2. Plan een half uur iets anti-nuttigs in je agenda: als het maar iets is dat jij leuk vindt. om te doen en je jezelf dat normaal niet toestaat.

 3. Maak een afspraak met een goede vriend(in).

 4. Verwen jezelf door een manicure, pedicure of naar de kapper te gaan.

 5. Ga wandelen op je favoriete plek (strand, bos of een winkelstraat).

 6. Lees een goed boek of een leuk tijdschrift.

 7. Koop een nieuw kledingstuk waar je je goed in voelt. Krap bij kas? Kijk op Marktplaats, een vlooienmarkt of organiseer een ruilavond met vriend(inn)en.

 8. Neem een massage. Uiteraard kun je je partner daarvoor op laten draaien. Het is immers ook in zijn of haar belang is dat je blijft journalen zodat je goed in vel blijft zitten. Als jij gelukkig bent werkt dat aanstekelijk voor je partner.

 9. Kook of bestel je favoriete gerecht.

 10. Maak een nieuw gerecht uit een van je (ongelezen) kookboeken.

 11. Doe net alsof je een toerist bent in je eigen woonplaats. Ga bijvoorbeeld naar het museum, wandel door het park. Kijk met frisse ogen naar alles wat je tegenkomt.

 12. Ga naar een tweedehands boekwinkel en koop een paar interessante boeken.

 13. Schrijf je in voor een opleiding die je graag zou willen volgen.

 14. Vraag de vriend(in) die altijd de beste kijktips heeft welke film, documentaire of serie je mag kijken als beloning.

 15. Plan jezelf vroeg vrij en ga op een werkdag overdag naar de bioscoop. Extra leuk als je een buddy hebt die ook journalt. Dan kunnen jullie samen gaan als jullie hetzelfde deel in het Mindgym Journal afhebben.

 16.  Trakteer jezelf overdag op een powernap.

 17. Maak een playlist aan van je favoriete muziek en neem de tijd om er genietend naar te luisteren.

 18. Gun het jezelf om te dansen en/of te zingen. Schaamte is geen argument want de gordijnen kunnen dicht.

 19. Maak een complimenten-wandeling waarin je tijdens het wandelen ‘stilstaat’ bij je positieve eigenschappen, prestaties en de dingen waar je trots op bent.

 20. Geluk dank je vaak aan andere mensen. Schrijf een brief waarin je iemand uitvoerig bedankt. Bijvoorbeeld aan je gulle tante of je trouwe vriend. Wil je nog meer impact? Nodig degene uit (zonder de reden erbij te zeggen) en lees de brief persoonlijk voor.

 21. Doneer geld aan een goed doel dat je met zorg hebt uitgekozen. Op www.doneereffectief.nl/ kun je zien hoe je doneert aan de meest effectieve organisaties. Zodat je gedoneerde euro’s de meeste impact maken.

bottom of page