top of page
3D boek.png

De nr.1 methode van ouders én kinderen

Al meer dan 100.000 ouders

gingen je voor

lezersreviews op bol

Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar

BEL-05_edited_edited.jpg

Wat is
Superkrachten voor je hoofd?

We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Gek toch?

Daarom schreef Wouter de Jong het boek Superkrachten voor je hoofd.

 

Hiermee leren kinderen op een leuke manier de 15 mentale vaardigheden voor een gelukkig leven. En daar hebben ze dus een leven lang profijt van.

'Iedere ouder met opgroeiende kinderen moet dit boek in huis halen.'

- Susan Smit

1. Het leert kinderen op een speelse manier om te gaan met hun emoties (zoals bijv. bang zijn, verveling of boosheid).

2. Hiermee komen ze stevig in hun schoenen te staan, werken ze aan hun zelfvertrouwen en sociale relaties.

 

3. Het belangrijkste: het is leuk om te doen! Het boek zit bomvol leuke challenges om samen met hun ouders te doen, waarmee kinderen toffe prijzen winnen (zoals je lievelingseten eten, of een keer later naar bed) zodat ze gemotiveerd blijven.

 

4. Het is geschreven door Mindgym-auteur Wouter de Jong, is wetenschappelijk gebaseerd en het boek heeft geweldige tekeningen van Hein de Kort.

 

5. Er is ook een editie met Dylan Haegens voor fans van de megapopulaire YouTuber! De Dylan Haegens-editie en de originele editie zijn qua inhoud gelijk: alleen speelt Dylan Haegens in 'zijn' editie een rol. 

BEL-22_edited_edited.jpg

Waarom is het zo populair?

Nu ook in de bioscoop

Deze zomer draait in alle bioscopen de Superkrachten voor je hoofd-film!

 

Het is een familiefilm die leuk is voor jong én oud: Lev heeft een saai leven met irritante ouders van wie hij niets mag. Maar alles verandert als zijn stoere oma op de stoep staat en hem meesleept op een ongekend avontuur om zijn eigen 'superkrachten' te ontdekken, en zijn grote droom waar te maken.

De film is geregisseerd door Dylan Haegens, en het scenario is geschreven door Marit Haegens-Brugman & Wouter de Jong. Met een absolute sterrencast met o.a. Elise Schaap, Jeroen Spitzenberger, Bas Hoeflaak en Willie Wartaal.

Voor ieder kind een geschikte manier:

Het originele boek

 

Je kind gaat zelf door het boek heen en haalt jou als ouder erbij voor de challenges en natuurlijk de prijzen.

Prijs: € 20,99

De Dylan Haegens-editie

Precies hetzelfde als het originele boek, maar nu met Dylan Haegens als verteller in het boek.

Prijs: €21,99

3D SK De game lege achtergrond_edited.jp

De game

Een familiespel waarbij je alle superkrachten kunt sparen, met veel grappige challenges en superleuke prijzen voor kinderen én hun ouders.

Prijs €22,50

Staand 3D los-Boemerang.png

Het Boemerang-boek:

 

Kind en ouder doen omstebeurt schrijfopdrachten en challenges. En als het klaar is, heb je een mooi bewaarboek. 

Prijs: €21,99

voordelen van de mindgym webshop:

  • Gratis verzending!

  • We versturen met PostNL en track&trace

  • Bestel je 1 boek? Dan past het door de brievenbus

  • Afrekenen kan met iDeal

  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden

  • Binnen 30 dagen mag je het zonder reden retour sturen

Nog een andere vraag? Neem contact met ons op: mindgym@mavenpublishing.nl of bel 020 737 1065

Mindgym Superkrachten webshop_edited.png

'Een superleerzaam boek.'

- Jeroen pauw

Veelgestelde vragen

Superkrachten voor je hoofd is een echt doeboek voor kinderen om (samen met hun ouders of alleen) te ontdekken hoe hun hoofd werkt. Ze leren hoe beter om te gaan met de moeilijke dingen in het leven, hoe ze hun sociale skills (in plaats van sociale media) kunnen verbeteren en krijgen meer zelfvertrouwen. Wouter de Jong pakt dit onderwerp aan op zijn grappige en relativerende manier. Met mooie anekdotes, grappige weetjes en rake kinderquotes (‘Wraak is als poepen in je broek om de ander in de stank te zetten. Uiteindelijk heb je er zelf het meeste last van’). Het boek staat vol leuke oefeningen met toegankelijke uitleg, challenges en geestige tekeningen van Hein de Kort. Het boek is natuurlijk ook te doen met een oma, opa, oom, tante, buurman of -vrouw of iemand anders! Je kind leert onder andere: - Concentreren als een laserstraal. - Durven wat hij of zij eigenlijk niet durft. - Omgaan met pesten - Zijn of haar piekerknop uitzetten.

Wat staat er in het boek? 

Waar kan ik het kopen?

Superkrachten voor je hoofd is overal verkrijgbaar! Je kan het in je lokale boekhandel kopen (of ze kunnen het voor je bestellen) of je kunt het natuurlijk ook in de Mindgym Webshop bestellen. Binnen Nederland zijn er geen verzendkosten, en de prijs is overal gelijk dankzij de Wet op de Vaste Boekenprijs.

Is de Dylan Haegens-editie anders dan het originele boek? 

Inhoudelijk zijn beide edities hetzelfde: alle superkrachten die in het originele boek worden behandeld staan ook in de editie met Dylan Haegens. De Dylan Haegens-editie verschilt erin dat Dylan Haegens erin voorkomt als stripfiguur, en zijn eigen verhalen, grappen en challenges deelt. Er zitten dus veel nieuwe leuke toevoegingen in de Dylan-editie, en een extra hoofdstuk over cyberpesten. Maar de skills die je kind leert blijven hetzelfde, en beide boeken zijn even effectief. Als je kind kijkt naar Dylan Haegens op YouTube, dan zal ‘ie waarschijnlijk nóg sneller door die editie heengaan.

We hebben de originele editie al uit, is het dan leuk om de Dylan Haegens-editie te doen? 

Het is niet nodig om beide boeken te lezen: ze staan op zichzelf en zijn allebei even effectief. Maar als je kind erg heeft genoten van de originele editie, dan kan het leuk zijn om ook door de Dylan Haegens-editie heen te gaan. Je kunt natuurlijk ook doorgaan met Het Boemerangboek! Daar staat veel nieuwe informatie en challenges in, en is echt een mooie toevoeging op het originele boek.

Voor welke leeftijden is het geschikt? 

Superkrachten voor je hoofd is geschreven voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Voor jongere kinderen kan het ook geschikt zijn – dit is naar eigen inschatting van de ouders. Als kinderen zelfstandig kunnen lezen dan kunnen ze zelf door het boek heen gaan. Anders dan hebben ze wat hulp en begeleiding nodig van hun ouders. Voor oudere kinderen is het ook heel waardevol om Superkrachten voor je hoofd te lezen, omdat het ze de mentale vaardigheden geeft om een lastige periode door te komen (oftewel, de puberteit).

Wie is Wouter de Jong?

Wouter de Jong is auteur, een veelgevraagd spreker en mindfulness trainer. Hij schreef de bestsellers Mindgym en voor kinderen ontwikkelde hij de Superkrachten voor je hoofd-methode. Wouter geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties. Hij helpt mensen op een praktische en no-nonsens manier om hun mentale fitheid en weerbaarheid te vergroten. Zijn trainingen zijn opgebouwd uit wetenschappelijk onderbouwde methodes vanuit positieve psychologie, compassietraining en mindfulness.

Mijn vraag staat er niet bij

Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder. Je kan ons bereiken via mindgym@mavenpublishing.nl of bel (tijdens kantooruren) naar 020 737 1065.

bottom of page