Stanneke-Kusters.jpg

Stanneke Kusters

Trainer & Psycholoog

Mijn ouders namen zich voor mij niet te belasten met de verwachtingen die ze van mij zouden kunnen hebben; zoals ‘snel kunnen lopen’, ‘de hoogste cijfers halen op school’, ‘een goede baan vinden’, ‘huisje-boompje-beestje voor je 30ste’. In plaats daarvan de simpele wens: ‘als je maar gelukkig bent’.
Met de allerliefste bedoelingen, is dit doel, zoals je wellicht weet, misschien wel het moeilijkst haalbaar. Veel abstracter en oneindiger dan simpelweg een 9 halen voor je tentamen.We zoeken allemaal naar geluk, of gelukzaligheid, op de een of andere manier. Soms vinden we het in de muziek, in ons werk, in ontmoetingen, in yoga of meditatie, en soms gewoon een (groente)kroket. 
In mijn eigen zoektocht naar geluk heb ik vele antwoorden gevonden, sommigen van duurzamere aard dan de ander. In mijn werk deel ik graag mijn eigen antwoorden, maar nog liever help ik de ander zoeken naar wat voor hem of haar werkt. 
Mijn eigen leidraad is inmiddels een mix van inzichten vanuit de psychologie, yoga filosofie, voeding en natuurlijk de wijsheden die ik heb mogen ontvangen vanuit de mensen om me heen. Voor mij zit de kern in acceptatie van dat wat er nu is en wie je nu bent. Het los laten van verwachtingen en (zelf) oordelen. En soms mogen we daar best een beetje hulp bij gebruiken.