Sabine-Taminiau.jpg

Sabine Taminau

Psychotherapeut & Coach

Na mijn opleiding tot psycholoog, ben ik begonnen aan mijn specialisatie tot psychotherapeut. Tijdens deze specialisatie ben ik vanaf 2006 mijn eigen praktijk in Amsterdam gaan opbouwen. Hier werk ik, zowel als therapeut en als coach, met mensen die meer voldoening uit hun leven willen halen. Ik ben nieuwsgierig naar wat de hen beweegt, empathisch en onbevooroordeeld. Hierdoor kan ik vragen stellen die faciliteren in hun zoektocht naar meer geluk.
Hoewel het in therapie of coaching niet om mij gaat, raakt het mij wanneer iemand door (zelf)inzicht, erkenning en acceptatie weer in beweging durft te komen. In plaats van het voorkomen van iets negatiefs, komt er dan ruimte om de regie over het leven weer terug te krijgen. Door mijn ervaringen ben ik ervan overtuigd dat het durven stil staan bij je wensen, behoeftes en verlangens, het serieus nemen van je gevoel en dit te durven delen met anderen, de angst verminderd, krachtiger en gelukkiger maakt.
Ik houd van afwisselingen en uitdaging in mijn werk. Daarom maak ik graag onderdeel uit van een collectief van waaruit mensen leren te verlangen naar wat zij hebben, of te vinden waar zij naar opzoek zijn.
Rachel over Sabine:
“De doortastende en tegelijk begripvolle houding van Sabine heeft ertoe bijgedragen dat ik het gedurfd heb achter mijn masker vandaan te komen. Dankzij de gesprekken kan ik eerlijk zijn naar anderen, maar vooral ook naar mezelf. Sabine heeft me doen inzien dat kwetsbaarheid me veel verder kan brengen dan dat ik altijd had gedacht.”